snabbresumé vecka 1

Hej Kärestor.

En snabbspolning genom senaste senaste veckan, från och med att vi lämnade Sverige. Denna gång i ord.

Först flög vi alltså 2 timmar till frankfurt, väntade där i 5 timmar och sen började evigheternas resa… Man skulle kunna utrycka det såhär. ”shame on you if you fool me once, shame on me if you fool me twice” eller är det ”you cant fool me twice” man säger? Jag kan inte riktigt bestämma mig. Från frankfurt till sydney skulle vi i alla fall flyga ca 22 timmar. Med ett kort stop i Singapore som innebar att gå av planen, strecha ut benen efter att suttit klämd i15 timmar, borsta tänderna, och gå igenom tullen och gå på planet igen.  Fram till det stoppet han vi äta middag, dricka te, se på film, sova, äta frukost, dricka kaffe och titta på simpson vs. Familyguy. Det kändes helt troligt att det skulle vara morgon när dom väckte oss trots att tiden hmma var en helt annan, problemet sen var att när vi kom av planet så var inte den lokala tiden morgon, som den varit på planet, utan 6 på kvällen. Så när vi var ombord igen och hade ca 6 timmars resa kvar, så skulle vi åter igen äta middag, se på film, sova, äta frukost och sen vakna i tron om att det var morgon i våra liv. Inte lika bra övertalat denna gång. Eller jo, till en början. Vi tog oss till hostelet i Glebe, ett rätt schysst område med mycket cafeer, bokaffärer och secoundhandshoppar. Lämnade våra saker och gick ut på stan, drack kaffe, läste tidningen, och då. PANG, trötthet. Trots det vandrade vi runt som zombies i parker och njöt av att vara lediga, vi han till och med, med att se operahuset och gå ca 2 mil. Vi somnade dock klockan 6 på kvällen och sov i 15 timmar.

Dag 2 var vi ’far more productive’ och gick på stan och faktiskt tittade på saker. Inga turistiga dyra attraktioner, men jag tror att vi såg lite mer än vi gjort första dagen då vi nästan gick och sov.  Det sista vi gjorde den dagen var att rusa in på ”pitt smith” 5 minuter innan stängning och förvirra kineserna med våran svenska tills vi tillslut bestämde oss för att köpa ett internet från vodafone. Pre pay. Hur bra som helst. Väl hemma tog det oss mer än en timme att få igång det efterssom mn var tvungen att aktivera det genom att fylla i massor av sina uppgifter, vilket vi inte har några, australiensiska. Ingen adress, inget telefonnummer, inget pass. Och det gick inte att luras heller. Men vi lyckades få ihop det tillslut. vi tittade på film till sent och gick och la oss typ halv 3. Klockan 10 nästa dag vaknade vi och insåg att vi blivit bestulna på ett och annat. Närmare bestämt bådas ipod, min digitalkamera och massa sladdar och laddare, OCH VÅRAT INTERNET!!

Det sög ganska hårt, men vi har överlevt!!

Den dagen gjorde vi mest ingenting, bara gick i affärer och kollade in stadsdelen woolloomooloo. Och kings cross, som tydligen är placet där alla krogar finns.  Vi blev även medbjudna av en random kille i en affär att gå ut med han och hans vänner på kings cross på fredagen, men det visade sig vara lättare sagt än gjort. Vad vi där i mot lyckades styra upp var simkort till våra mobiler. Ja det va inte mer än att vi lyckades köpa dom, australienska statetn har nån fetisch för överbevakning och vi lyckades aldrig aktivera kortet så att vi kunde höra av oss. På fredgen satt jag i telefon i typ en timme för att lyckas aktiveta simkortet utan att ha varken adress, hmtelefonnummer eller en granne i australien, och när det väl var gjort och vi tänkte ta oss ut, så lyckades vi inte skicka mer än 2 sms innan vi var tvungna att faktiskt fylla på mobilen, och där stod vi med ett kvitto som vi inte visste hur man gjorde med  ett par kvarter ofrån kings cross, eftersom vi gått av bussen för att kissa i en gränd, och kunde inte få ta på någon. Men sjit the same, vi kunde gått ut själva, om jag inte glömt mitt legg. We are just getting better!!!! I lördag chillade vi bara hela dagn, tvättade kläder skypade och planerade nästa resemål. Och nu, nu är vi i newcastle.

Igår promenerade vi lite längs havet, men bestämde oss för att det fortfarande är för kallt för att bada, och idag har vi varit på äventyr. Det finns nämligen ett ställe som heter blackbutt  naturresrevat, som tydligen ska ligga i newcastle. Och efterssom newcastle är litet så bestämde vi oss för att gå. DET VAR 2 MIL! Efter att ha sett koalor, kängrur fåglar, påfåglar, en orm och lite andra kul grejor gick vi och åt världens godaste pizza (för att inte vara i itaien) och sen tog vi bussen hem och stretchade ordenligt.

Nu är vi nyduschade och fräscha och redo för… ja vad händer i morgon, det vet vi inte ännu, men vi är suppose to checka ut från newcastle.

Puss och kram, och för vår egen skull, låt oss skriva här oftare för nu har jag skrivkramp.

Em


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0